Haber

14 Mayıs seçimleri öncesi Tansu Çiller istediği ismi ilk sıraya koydu.

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken partilerin aday listeleri de yavaş yavaş netleşmeye başladı. Öte yandan AK Parti’nin kulislere sızan listesinde öne çıkan isimler de vardı. Bu isimlerden biri de Tansu Çiller döneminde birçok kez milletvekili olan Saffet Kaya’ydı.

TANSU ÇİLLER TALEP EDİLDİ

AK Parti’ye son yıllarda açık takviyeler veren ve zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte programlara katılan Tansu Çiller’in Saffet Kaya için özel olarak devreye girdiği iddia edildi. Çiller’in isteği üzerine bir dönem Özer Çiller’e en yakın isimlerden biri olan Saffet Kaya Ardahan listeye 1. sıradan girdi.

Saffet Kaya ve eski başbakan Binali Yıldırım

“POLİTİKADAN KURTULAMIYORUM”

Çiller ise geçtiğimiz aylarda parti kuracağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Siyasetten kopmam mümkün değil. Siyasete açılan tek kapı var. Siz siz olun.” siyasete girersen çıkamazsın ama benim siyasetim türkiye siyaseti milletimin ve ülkemin ihtiyacıdır tek holdingden vazgeçme düşüncesiyle hareket eden biriyim. tehlike, harekete geçip savaşırım ama öyle bir noktada değilim.

“PARTİ KURMA KARARIM YOK”

Kendi adıma parti kurma kararım yok. Böyle aktif bir çalışmam yok. Ama her seçimden önce böyle bir süreç yaşanıyor. Böyle istekler var. Ama parti kurma kararım yok. Dolayısıyla oluşturmak istediğim parti kuracağım algısının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu