Haber

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel: Liste hazır, son rötuşlar yapılıyor

ensonhaber.com

14 Mayıs’ta YSK’da, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde kullanılacak oy pusulalarında ittifak ve siyasi partilerin konumlarını belirlemek için kura çekimi düzenlendi.

Törene AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel de katıldı.

Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm milleti temsil eden bir siyasi parti olduklarını vurguladı. “Devletin ve milletin sigortası olan Cumhur İttifakı olarak her şeyin merkezinde olmak güzeldir.”dedi.

“İşlemler sürüyor”

Milletvekili aday listesini tamamlayamayan partilerin olabileceğine işaret eden Özel, şöyle konuştu:

Yarın saat 17.00 itibari ile milletvekili listeleri açıklandığında sandıkta kimlerin nerede yer alacağı belli olacak. İttifaklarda çekilmeler olacağı için listeler verilmeyecek. Süreçler devam ediyor. Yarın saat 17.00’den sonra sandıkların hali yine süreçle birlikte değişecek.

Özel, pusula sıralamasının seçmen üzerindeki etkisine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Psikolojik etkisi var ama seçmen oy vermek istediği partiyi sandıkta bulup oy veriyor. Vatandaş tercihini hangi partiyi kullanacaksa ona yaptırır ve oraya mührünü basar.

“Liste hazır, son rötuşlar geliyor”

AK Parti’nin sunacağı milletvekili listesiyle ilgili konuşan Özel, şunları söyledi: “Liste hazır, son rötuşlar yapılıyor. Yarın öğleden sonra 3:30-16:00 gibi elimizde olur, tam net değil.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu