Teknoloji

Bilim Dünyasından Şaşırtıcı Keşif: Diğer Virüslerin Boyunlarını Isıran ve Çoğalan “Vampir Virüsü” Keşfedildi

Coronavirüsün ardından bilim dünyasında virüslerle ilgili araştırmalar hızlandı. Yeni bir araştırmaya göre ABD’de çok ilginç bir şekilde çoğalan bir virüs bulundu. Detaylar içerikte!

Son yıllarda dünya virüsler yüzünden pek çok sıkıntıya girdi. İnsanlık, ABD ormanlarında keşfedilen ve uzaylı yaşam formlarına benzetilen virüsler ve 2020 yılından bu yana tüm dünyayı saran koronavirüs başta olmak üzere virüslerden endişe duyuyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Bu nedenle bilim dünyası son dönemde virüsler üzerine çalışmalarını artırdı. Yeni bir çalışma yeni bir virüs türüyle karşı karşıya olduğumuzu gösterdi.

Bilim insanları ABD’nin Missouri ve Maryland eyaletlerinden alınan toprak örneklerinde “vampir virüslerinin” varlığını keşfetti.

Bilim dünyasını şaşırtan bu araştırmaya göre, bu vampir virüsler diğer virüslere de saldırıp çoğalabiliyor.

Üstelik bu vampir virüsleri diğer virüslerde görülmeyen oldukça sıra dışı bir stratejiye sahip. Bu tuhaf mikroorganizmalar hayatta kalabilmek için diğer virüsleri kopyalamazlar, onların boyunlarını ısırarak hayatta kalırlar.

Vampir virüsleri bir kaygı sinemasını andırıyor. Tıpkı Drakula filmlerindeki gibi önce pusuya yatar, sonra diğer virüsler avlarına saldırır. Vampir virüsünün kısa bir uzantısı buna yardımcı olur.

Bilim dünyası yeni keşfedilen bu vampir virüslerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini henüz tam olarak bilmiyor ancak virüsün doğasını yakından tanımak için araştırmalar devam ediyor.

haberaydincik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu