Haber

Bursa’da uçurumdan düşen kocasını öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan kadın hakkında ev hapsi kararı kaldırıldı.

BURSA’da uçurumdan düşerek hayatını kaybeden eşi Ali Gülenç’in (35) ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan eşi İstek Gülenç (33) hakkındaki suçlamaları reddetti. Duruşmada tanık olarak dinlenen kayınvalidesi Kadriye Gülenç, oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek gelininden şikayetçi olmadı. Gülenç, “Olay akşamı oğlum gelinimle tartıştı. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Dilek Gülenç’in ev hapsi cezasının kaldırılmasına karar verdi.

Olay, geçen yıl eylül ayında Orhaneli ilçesine bağlı Dündar Mahallesi’nde meydana geldi. Balıkesir’de uyuşturucu tedavisi gördükten sonra kahvehane işletmeye ve bir fabrikada çalışmaya başlayan Ali Gülenç, arası bozuk olduğu eşi Arzu Gülenç’i alıp Sinekkaya Mahallesi’ndeki uçurumun kenarına çekti. . Araçta bulunan çiftin ortasında tartışma çıktı, arbede çıktı. Tartışma sırasında Ali Gülenç eşini darp etti. Araçtan inerek tartışmaya devam eden çift, yaklaşık 40 metreden uçuruma yuvarlandı.

Ali Gülenç hayatını kaybederken, ağır yaralanan bir çocuk annesi yoldan geçen aracın sürücülerinden yardım istedi. Sabah saatlerinde öğrencileri okula götüren servis minibüsünün sürücüsü, yaralı kadını aracına alarak Orhaneli Devlet Hastanesine kaldırdı. Arzu Gülenç, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Gülenç, tedavisinin ardından ev hapsine çarptırıldı. Uçurumdan indirilen Ali Gülenç, otopsinin ardından toprağa verildi. GELİYORUM Arzu Gülenç, 12 yıllık eşi Ali Gülenç’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık avukatı ve Ali Gülenç’in annesi Kadriye Gülenç de katıldı. Arzu Gülenç, savunmasında eşinin ölümüyle ilgisi olmadığını söyleyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. Gülenç, “Olay günü evde tartıştık. Tartışmamıza annem tanık oldu. Eşim beni zorla arabaya bindirip alışveriş için Orhaneli’ye götürdü. Arabada içki içti ve bir bardak da içti.” .Sonra arabasıyla olay yerine geldik.Gece 11.00 sularıydı.O da fabrikada çalışıyordu.” ‘Saatlerim kaldı’ dedi. Kapı açıldı. Ali’nin beni öldürmesinden korktuğum için oradan uzaklaşmaya başladım. Kapalı duruma getirdim. Araçların çoğu beni almadı. Servis aracı durdu. Ali’nin nasıl öldüğünü bilmiyorum. Gelininin oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söylemesinden şikayetçi olmayan Gülenç, “Olay akşamı gelinimle tartıştı. zorla arabaya bindirdim gelinim ‘beni öldürür’ dedi. O gece ben de aradım oğlumla görüştük torunum babasından tohum istediğini söyledi oğluma anlattım gelinimi şikayet etmiyorum beraatını istiyorum” dedi. Orhaneli Adliyesi’ndeki duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEBGİS) ile de bağlanan Nazif Kaya, “Olay sabahı yolda bir kadın gördüm. İlk başta alırken tereddüt ettim. Durdum. yanına geldi ve ‘geçmiş olsun’ dedi. Trafik kazası falan geçirdiler sandım, ‘Ali beni öldürecek’ diyordu. Daha sonra araçtaki öğrencilerden biri kadına ‘Arzu Abla’ diye seslendi. Ben de insani görevimi yaparak aracıma aldım.”

Sanık ve tanıkların ifadelerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, İş Gülenç’in hapis cezasını kaldırarak olay yerinde inceleme yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Kararın ardından tutuklu sanık Dilek Gülenç, kayınvalidesi Kadriye Gülenç ile adliyeden ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu