Haber

Büyükşehir tarımsal desteklerle çiftçinin yanında

Büyükşehir Ziraat Odası liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bu yıl çiftçilere verilmesi planlanan tarımsal tabanlar masaya yatırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve ilçeler ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantıda, çiftçilere verilmesi planlanan gübre ve yem bitkisi tohumları başta olmak üzere tarımsal katkı maddeleri hakkında istişarelerde bulunuldu. İzmit Muhtarhane’de gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Daire Başkanı Numan Balaban, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Temel Fidan ve il genelindeki ilçelerin ziraat odası başkanları katıldı.

“BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDADIR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik edilen çiftçilerin bu yıl da gelir seviyelerini yükselterek tarımsal kalkınmalarını artırmaya devam ettiklerini belirten Balaban, “İlaç İlaç ve Aromatik Bitki Islah Projesi (TABİP başta olmak üzere mazot, gübre, tohum, modern seracılık konseyi, arıcılık gibi birçok tarımsal takviye ile her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirtti).

DESTEK KONUSUNDA İSTİŞARE YAPILDI

Bu yıl başta gübre ve yem bitkisi tohumları olmak üzere tarımsal takviyelerin yapılacağını ifade eden Balaban, ziraat odası başkanları ile konuyu istişare etmek, talep ve önerilerini almak için toplantıya geldiklerini sözlerine ekledi. Proje detayları netleşirken, esaslar için üreticilerden talepler alınmaya başlanacak. Toplantıda, bu yıl çiftçilere verilmesi planlanan tarımsal tabana ilişkin konular görüşüldü ve izlenecek yol haritası üzerinde istişarelerde bulunuldu.

ODA LİDERLERİNDEN TEŞEKKÜRLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle pandemiden bu yana çiftçilere verdiği birçok tarımsal destekten duydukları memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanları, üreticilerin her zaman yanında olan ve katkılarıyla yüzünü güldüren Önder Büyükakın’a teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu