Haber

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’tan soruşturmayla ilgili bilgi istedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın haklarında soruşturma yürütüldüğünü bildirdiği CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, AKP Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat“Hakkınızda yürütülen soruşturma hangi suçlardan dolayı devam ediyor? Belediye başkanlığı şeffaflık gerektiren bir makamdır. Hakkınızda yürütülen soruşturmaların detaylarını Şanlıurfa halkının öğrenme hakkı var. Halkımız adına cevap bekliyoruz.” Şanlıurfa” dedi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 6 Eylül 2023’te sunduğu soru önergesinde AKP Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat hakkında devam eden bir soruşturma olup olmadığını sordu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıt vermesini istedi. Bakan Yerlikaya, öneriye şu şekilde cevap verdi: “Şanlıurfa İl Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat hakkında, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 06.04.2023 tarih ve 2023/10525 ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 17.03.2023 tarih ve 2023 sayılı yazılarına istinaden yargılamalar devam ediyor. /8436.” Bakan Yerlikaya’nın cevabını X (Twitter) hesabından paylaşan Tanal, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a şunları söyledi; “Hakkınızda hangi suçlardan soruşturma sürüyor?” O sordu.

Tanal’ın X (Twitter) ile ilgili açıklaması şöyle:

“AKP’nin Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat hakkında soruşturma olup olmadığına dair İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıt vermesini TBMM Başkanlığı’na soru önergesi ile sundum. Bakan Ali Yerlikaya’nın cevabını paylaşıyoruz. Bu aşamada Haliliye Belediyesi olarak Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a soruyoruz: Hangi suçlardan soruşturuyorsunuz? Belediye başkanlığı şeffaflık gerektiren bir makamdır. Şanlıurfa halkının, hakkında yürütülen soruşturmaların detaylarını öğrenme hakkı vardır. Şanlıurfa halkı adına bir cevap bekliyoruz!”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu