Haber

Çin’in İç Moğolistan Bölgesinin, Moğolistan ile Dış Ticareti Hızlı Arttı

Çin’in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde bulunan Erenhot kentinde vazifeliler, bir yük treninin lokomotifini denetim ediyor, 8 Ocak 2021. (Fotoğraf: Guo Pengjie/Xinhua)

HOHHOT, 28 Kasım (Xinhua) — Çin’in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi, 2022’nin birinci 10 ayında komşu Moğolistan ile dış ticaretinde güçlü bir büyüme kaydetti.

Hothot Gümrüğü’nün verdiği bilgiye göre, İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nin komşu Moğolistan ile olan toplam ithalat ve ihracatı bir evvelki yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 31,1 artarak son beş yılın en yüksek pahası olan 35,43 milyar yuana (yaklaşık 4,95 milyar ABD doları) yükseldi.

İç Moğolistan, kelam konusu devirde Moğolistan’dan yıllık yüzde 150,1 artışla toplam 19,13 milyar yuan meblağında kömür ithal etti.

Hothot Gümrüğü bu yılın başından bu yana kendisine bağlı kara hudut kapılarında, konteynerlerin vinçle kaldırılması ve bölünmüş ulaşım uygulamaları başlatarak hem hudut ötesi kargo nakliyatının meselesiz yürütülmesini hem de yabancı yük sürücülerinin ülkeye girişine pürüz olarak salgının yayılması risklerinin önüne geçilmesini sağladı. Bu da Moğolistan’dan kömür ithalatında yaşanan süratli artışı mümkün kıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu