Ekonomi

Fatsa’da 3. Tohum Takas Şenliği

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 3. Tohum Takas Şenliği düzenlendi.

Ata tohumlarının yaşaması ve geleceğe aktarılması adına Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Fatsa Organize Yaşam Bölgesi tarafından adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tohum Takas Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Fatsa ilçesinin Kabakdağı Mahallesi’nde düzenlenen taka şenliğinde farklı vilayetlerden gelen iştirakçiler da yer aldı.

Programda bir konuşma yapan Fatsa Belediye Lideri İbrahim Etem Kibar, “Organize Hayat Bölgesi 3. Tohum Takas Şenliği’nde hemşerilerimiz ile bir ortaya gelerek farklı bölgelerden gelen cet tohumlarımızı değiştirdik. Ülkemizin ve milletimizin geleceğe dönük en değerli sermayesi yerli tohumların muhafaza altına alınması, kendi ekolojik sisteminde geliştirilmesi ve çoğaltılması konusunda tohum takas çalışmalarını önemsiyor ve çok değerli görüyorum. Klasik 3. Tohum Takas Şenliğimiz münasebetiyle cet tohumlarını geleceğe aktarma gayretimize dayanak veren herkese teşekkür ediyor, geleceğe attığımız bu tohumların rahmetle, sevgiyle, bollukla yeşermesini diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların akabinde protokol mensupları ve iştirakçiler, çiftçilerin stantlarını gezerek hem tohumları incelediler, hem de yöresel eserler satın alarak çiftçilere takviye oldular. – ORDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu