Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç’ten deprem yardımında iş dünyasına ‘kesintisiz devam’ mesajı

İTO Lideri Şekib Avdagiç, “İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi İTO Deprem Koordinasyon Merkezi ile bir kez daha temasa geçmeye davet ediyorum. Üyelerimizi depremin büyük yaralarına katkılarıyla yardım etmeye ve katkı sağlamaya davet ediyorum.” nazik yardım.”

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Şubat ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan İTO Lideri Şekib Avdagiç, “İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi bir kez daha depremden zarar gören ve yardıma muhtaç bölge halkıyla dayanışmaya, bu amaçla İTO Deprem Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçilmesini rica ediyorum. Üyelerimizi ayni yardımlarıyla depremin açtığı büyük yaralara sahip çıkmaya çağırıyorum. Sizleri de sarıp sarmalamaya ve sonuna kadar kesintisiz katkıda bulunmaya davet ediyorum.” .

Avdagiç, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki büyük depremde yüreklerinin enkaz altında kaldığını belirterek, “Büyük bir yas, büyük acı, büyük kayıp içindeyiz. Şimdi millet olarak büyük bir yıkım yaşıyoruz. bu enkazdan birlik ve beraberlik ruhumuzla yükseleceğiz.”

Deprem felaketinin acı bir gerçeği daha hatırlattığına işaret eden Avdagic, kapsamlı bir planlama ile ülke genelinde konut dönüşümünün mutlaka hızlandırılması gerektiğini söyledi. Avdagiç, “Canımızı emanet ettiğimiz konutlarımızı daha iyi hale getirmek için devlet, kamu ve ilgili tüm kurumlarla işbirliği içinde hareket etmeliyiz. Depreme dayanıklı yapı stokumuzun bir an önce yenilenmesini sağlamalıyız. Güçlendirme” binaların tek başına ve tek başına bizi depremlere karşı daha güçlü kılacaktır.”

Avdagiç, binaların depreme karşı dönüşümünde ‘kamu-özel sektör’ ve ‘merkezi yönetim-yerel yönetim’ iş birliğinin gözden geçirilerek yeni bir politika yaklaşımı geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

“İstanbul da Kahramanmaraş’tır, İstanbul Gaziantep’tir”

Avdagiç, “İTO olarak başlattığımız yardım kampanyasını İstanbul Valiliği koordinasyonunda yürüttük. Bu çerçevede bölgeye ilk etapta 32 TIR acil yardım malzemesi gönderdik. Hava yolu ile de 6 sevkiyat gerçekleştirdik. 24 TIR’lık sevkiyat bugün yola çıkacak” dedi.

Oda üyelerinin yardımlarını rahatlıkla ulaştırabilmeleri için Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı THY Kargo binasına İTO Deprem Uyum Merkezi kurduklarını belirten Avdagiç, şöyle devam etti: 7/24 hizmet İstanbul iş dünyasına bir kez daha üyelerimizi ve üyelerimizi depremden zarar gören ve yardıma muhtaç bölge halkıyla dayanışmaya ve İTO Deprem Uyum Merkezi ile iletişime geçmeye davet ediyorum. Bu amaçla 10 ilimizi tekrar hayata döndürmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.Bu bizim asli görevimizdir.Çünkü İstanbul aynı zamanda Kahramanmaraş’tır,Gaziantep’tir.İstanbul Diyarbakır’dır, İstanbul Malatya’dır,İstanbul’dur. Hatay İskenderun İstanbul Adıyaman İstanbul Adana İstanbul Kilis Osmaniye İstanbul varsa bütün Anadolu illeri sayesinde var o yüzden bölge halkına yardım elimizi uzatacağız. tüm gücümüzle iyon.” – İSTANBUL

haberkaracoban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu