Haber

İzmir’de sosyal medyadan dolandırıcılığa 3 gözaltı

İZMİR’de, sosyal medya hesaplarından ürün dolandırıcılığı yapan ve 1250 kişiden 230 bin lira haksız kazanç sağlayan şebekeye operasyonda, 3 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir’deki birtakım şüphelilerin; toplumsal medya üzerinden oluşturulan hesaplarda piyasa fiyatlarına nazaran daha uygun fiyatlı olarak terlik, panduf, bot, çocuk ayakkabısı, çocuk terliği, askeri materyal türevi eserlerin orjinal fotoğraflarını paylaşarak satış yapıldığını belirttikten sonra müşterilere internettekilerle ilgisi olmayan ucuz ve kolay eserler gönderdiğini tespit etti. Başlatılan soruşturmada şüphelilerin, dolandırıcılık yaptıktan sonra kendilerine ulaşılmaması için müşterilerin numaralarını engellediği, bu formülle 2021 yılının Eylül ayından bu yana 1250 bireyden 230 bin lira haksız kar sağlandığı ortaya çıktı. Teknik ve fiziki takibin akabinde gruplar, dolandırıcıların Ö.S.A. (30), N.E.Ç. (33), E.Y. (21) ve A.E. (30) olduğunu belirledi. Düzenlenen operasyonda Ö.S.A., N.E.Ç. ve E.Y. gözaltına alındı. Gruplar A.E.’yi yakalamak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan benzer suçlardan A.E.’nin 25, N.E.Ç.’nin 19, E.Y.’nin ise 1 aranma kaydı olduğu belirlendi. N.E.Ç.’nin bilgisayarında yapılan incelemede; uygunsuz çocuk fotoğrafı ve görüntülerine rastlanıldığı, mevzuyla ilgili isimli süreçlerin başladığı öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki süreçleri sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu