Haber

Jandarma’nın 184. kuruluş yıl dönümü törenleri Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’ta gerçekleştirildi.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 184. yıl dönümü için Van, Bitlis, Hakkari ve Muş’ta törenler düzenlendi.

Van Valiliği bahçesinde düzenlenen törende, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Kaplan, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in ifadesi okundu.

Törene Vali Yardımcısı Furkan Duman, asker ve polis katıldı.

Hakkari

Valilik önünde İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in tebrik mesajının okunmasının ardından jandarmanın tarihçesi hakkında bilgi verildi.

Tümgeneral Sel, yaptığı konuşmada, teşkilatlarının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

184 yıllık başarılarla dolu bir geçmişe sahip olan Jandarma Teşkilatı’nın kurulduğu günden bu yana aziz milletin sonsuz sevgisini ve güvenini kazandığını belirten Sel, şunları kaydetti:

“Jandarma, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güveninin korunması ve kamu sisteminin sağlanmasına yönelik hizmetleriyle her zaman milletimizin güvenini kazanmıştır. Jandarma teşkilatımızı güçlendirmeye kararlıyız ve kararlıyız.” Türk milletinin sonsuz güvenini kazanmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Teşkilatı, sıcak-soğuk, yağmur-çamur fark etmeksizin hayatın her noktasında gece gündüz demeden halkımızın hizmetinde olmuştur. , ve gelecekte de yapmaya devam edecek.”

İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, asker ve polisin katıldığı tören, çocukların “Jandarma” şiirini okumasıyla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu