Haber

Karşıyaka Spor Kulübü Eski Başkanı Turgay Büyükkarcı, Genel Kurul İbra Kararının İptali İçin Dava Açtı

Ergin KARATAŞ / İZMİR,

İZMİR temsilcisi Karşıyaka Spor Kulübün 5,5 yıllık başkanlığının ardından 12 Ağustos’ta düzenlenen muhteşem kurultayda koltuğu Azat Yeşil’e devreden Turgay Büyükkarcı, eski yönetimiyle birlikte genel kurula dava açtı. İnanılmaz kurultayda kulübün mali durumu nedeniyle mali ve idari olarak tahliye edilemeyen ve 111 yıllık yeşil-kırmızılı takımın ihraç edilmeyen tek lideri olarak tarihe geçen Büyükkarcı, hukuki girişimde bulundu. yönetimine başvurarak tahliye etmeme kararının iptalini istedi. Büyükkarcı ve eski yöneticiler de dava sırasında ihtiyati tedbir ve basın yasağı talep etti.

11 Eylül’de Karşıyaka Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılan dava başvurusunda, Karşıyaka Spor Kulübü Derneği’nin 12 Ağustos 2023’te yapılan genel kurulunda eski yönetim kurulunun mali ve idari olarak ibra edilmediği gerekçesiyle, Kongre gündeminin 8. sayısı yasaya ve dernek tüzüğüne aykırıydı. Yöntemin ve orijinalin reddedilmesi istendi. Dilekçede, kulüpte görev yapan eski lider ve yönetim kurulu üyelerinin hukuki ve kişilik hakları korunarak, davanın önlenmesi amacıyla kararın dava sonuna kadar ertelenmesine ve davaya basın yasağı uygulanmasına karar verildi. Kanuna ve dernek tüzüğüne aykırı olarak alınan bu kararın iptaline kadar geçen sürede davacıların uğrayacağı geri dönülemez zararlar. talep edilen.

BORÇ AÇIKLANAMADI

Karşıyaka’da 18 Temmuz’da yapılan mali kurultayda 31 Mayıs 2023 itibarıyla 148 milyon 882 bin TL olarak açıklanan kulübün toplam borcu, 12 Ağustos’ta yapılan son seçimli kurultayda net olarak belirtilmemişti. Eski yönetim, Mali kurultayda beraat eden kulüp, tartışmalı seçimli genel kurulda kulübün borç yükü ve satıcıların alacaklarını tahsil edemediği yönetim tarafından ihraç edilen kripto paralar nedeniyle üyelerden beraat alamadı. Turgay Büyükkarcı ve yönetimi, kulübün 111 yıllık tarihinde görevden alınmayan ilk yönetim olarak tarihe geçti. Karşıyaka tüzüğüne göre idareler yıllık yüzde 3’ü aşan borçlanmalardan sorumlu tutuluyor.

GÖREVİ GERİ KALDI

Karşıyaka’da kendisi ve yönetimi hakkında verilen genel kurulun beraat kararına karşı dava açan eski Başkan Turgay Büyükkarcı, kulübün alacak hesaplarına yatırdığı 26 milyon 55 bin 900 TL’lik temliki kongreden bir gün önce geri çekti. 12 Ağustos, görevini devrettiği gün. Alacakları için başkanlıktan ayrılma arifesinde 11 Ağustos’ta Karşıyaka’nın alacaklarını noter aracılığıyla Türkiye Basketbol Federasyonu’na devreden Büyükkarcı, bu kararından vazgeçti. Büyükkarcı ayrıca kongre süreci öncesinde alacakları karşılığında kulüpten 50 milyon TL değerinde kripto para aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu