Teknoloji

Meta’nın ChatGPT Rakip Teknolojisi LLaMA Çevrimiçi Sızıyor

ChatGPT, yapay zeka destekli chatbotların günümüzde ulaşabileceği en üst seviyeyi son kullanıcıya sunmuştur. ChatGPT’yi besleyen dil modeliyle rekabet etmePopülerliği artan dil modelleri, diğer teknoloji şirketlerinin ağırlık kazandığı bir alan olmaya başladı.

Bir yandan Google, geçtiğimiz hafta kendi dil modeli olan LaMDA’yı geliştirmeye devam etti. metadan Harika bir haber vardı. Meta, bilim dünyasına katkı sağlamayı hedefleyen bir dil modelidir. LAMA tanıtmıştı. Sadece bilimsel çalışmalara açık olan dil modeli daha ilk haftasında sızdırılmıştı.

LLaMA, aşağıdakileri yapmak isteyen herkes tarafından zaten kullanılabilir:

4chan kullanıcısı ‘llamanon’, LLaMA’lar 7 milyar ve 65 milyar parametreli versiyonlar Torrent aracılığıyla sızdırılmış. Herkese açık olmayan dil modeli, GitHub’da yayınlanan bir kitaplık aracılığıyla kullanıma sunuldu.

Kısa bir süre sonra ‘shawwn’ adlı bir kullanıcı tarafından LLaMA’nın tüm sürümlerinin edinilmesi ve kullanılması için GitHub’da bir kitaplık açıldı. LLAMA’nın tüm sürümleri, toplam 219 GB boyutmal sahibi.

Tabii ki, dil modelini verimli bir biçimde çalıştırmak için son derece yüksek işlem gücüBu nedenle oldukça tuzlu bir fiyat etiketine sahip ekran kartı donanımına sahip olmanız gerekmektedir.

Meta, internetteki sızıntıyı gidermek için herhangi bir işlem yapmadı.

LLaMA, OpenAI’nin dil modellerine rakip olabilir mi?

LLaMA’nın sızdırılmış sürümlerini indirerek testler gerçekleştiren bazı kullanıcılar, dil modelinin en az ” davinist ‘ modelinin bir o kadar da gelişmiş olduğundan bahsetti. Geçen haftaya kadar OpenAI’nin davinci modeli, herkesin erişip kendi sohbet robotlarını oluşturabileceği bir dil modeliydi.

Dil modelinin tam olarak ne kadar gelişmiş olduğunu şu anda bilmiyoruz. Ama görünüşe göre OpenAI bugünün ‘ChatGPT’sini oluşturmuş. gpt-3.5-turbo‘ dil modeli zirvede olmaya devam ediyor.

Meta neden bu dil modelini herkese açık hale getirmedi?

ChatGPT’nin yanıtları da dil modelinin bir şekilde sefil bir şekilde kullanılabileceğinin (hatta kullanılmaya başlandığının) bir işaretiydi. Meta da çok büyük bir şirket olduğu ve adını lekelemek istemediği için aslında durum bu. suistimal etmek dolaylı olarak desteklemek istemedi.

Bu nedenle şirket, dil modelini yalnızca yapay zeka alanında çalışan bilim adamlarının kullanımına sunmuş durumda. Dil modelinin amacı, daha gelişmiş gelecekte daha gelişmiş dil modellerinin geliştirilmesini sağlamak için bir temel oluşturmaktı.

akcadaghaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu