Haber

Nipper-4 Operasyonunda 32 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

FETÖ’ye yönelik 10 ilde eş zamanlı yürütülen “Pinch-4” operasyonlarında 32 şüpheli yakalandı.

ANKARA – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı yürütülen “Pinch-4” operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 10 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı yürütülen “Pinch-4” operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, “Milli irademize karşı darbe girişiminde bulunan FETÖ’cülerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” diyerek operasyonlara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 10 ilde FETÖ’ye yönelik yürütülen ‘Pinch-4’ operasyonlarında,

Gözaltına alınmamak veya tutuklanmamak için örgüte yardım eden kişiler adına ev kiraladıkları, ifşa edilmemek için bu ‘gıyabında evlerde’ gruplar halinde yaşadıkları belirlenen 2 ev sahibi ve 4 aranan FETÖ üyesi şüpheli , İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü. Savaş Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda yakalandı. Örgütün sözde ‘Askeri Gizli Yapılanma’ bünyesinde faaliyet gösteren ve ankesörlü telefonla haberleştiği tespit edilen 11 şüpheli, Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balıkesir, Tokat’ın da aralarında bulunduğu 9 ilde yürütülen operasyonlarda yakalandı. ve Afyonkarahisar merkezlidir. Örgütün sözde ‘GATA Yapılanması’ bünyesinde faaliyet gösterdikleri belirlenen Ankara ve Bursa’da yürütülen operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı. Balıkesir’de örgüt bünyesinde çeşitli meslek gruplarında faaliyet gösteren ve Bank Asya’da hesap artırım kaydı bulunan kişileri yakalamak amacıyla düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı. Aydın’da düzenlenen operasyonda örgüt içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen bir şüpheli yakalandı. Ayrıca ‘Silahlı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olmak’ suçundan haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonlarda toplam 5 şüpheli yakalandı. . Operasyonlarda çok miktarda döviz, altın ve Türk Lirası, silah ile çok miktarda dijital malzeme ve organizasyonel doküman ele geçirildi. Operasyonları yürüten Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. “Aziz Milletimizin duası ve desteğiyle terör örgütlerinin ve işbirlikçilerinin nefesini keseceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu