Haber

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç aday gösterilmemesine tepki gösterdi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek parti yönetimine seslendi. “Bu kararın siyasi bir intihar olmasından endişe ediyorum. Kararın 18 Şubat’a kadar gözden geçirilip düzeltilmesini istiyoruz” diyen Genç, Sarıyer’i kara mahkûm etmeden yerinde dönüştürmeye çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: ” Bütün bu hırs kâr hırsından mı kaynaklanıyor? Halkım kâr etmek istiyor.” “Onun hiçbir hırsı yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmemesi üzerine basın açıklaması yaptı. Saat 16.00’da Sarıyer Belediye binası önünde başlayan açıklamaya çok sayıda partili katıldı. Genç’e destek verdi. Partililerin “Sen yoksan biz de yokuz” ve “İmamoğlu’na layık değiliz” yazılı pankartlar taşıdığı görülürken, Genç’in açıklamasının sık sık “İmamoğlu gider”, “Şükrü Başkan” gibi sloganlarla kesildiği görüldü. , seninleyiz”. Önder Şükrü Genç, bu kararın siyasi bir intihar olmasından duyduğu kaygıyı dile getirerek, kararın 18 Şubat’a kadar gözden geçirilip düzeltilmesini istediklerini söyledi. Sarıyer’i kazanca mahkûm etmeden dönüştürmeye çalıştıklarını belirten Genç, halkının bunu yapmadığını söyledi. Herhangi bir çıkar hırsı varsa onların tek isteği Sarıyer’de huzur içinde yaşamaktır.

“Adaylık sürecinin televizyondan öğrenilmesi partimizin ve cumhuriyetimizin kültürüyle bağdaşmaz.”

Sarıyer Belediye binası önünde toplanan partililere seslenen Genç, “Yüzde 27 oy oranıyla başladığımız yolculuğumuzu 2009 seçimlerinde yüzde 37’ye, 2014’te yüzde 52’ye, 2019’da ise yüzde 60’a taşıdık. Tıpkı bir çocuğun doğumundan 15 yaşına kadar gelişimi gibi, Sarıyer’i de birlikte büyüttük.” “Her kesimden verilen bu oy için tüm Sarıyerlilere binlerce kez teşekkür ediyorum. 15 yıldır meslektaşlarımla birlikte emek veren, büyük emek ve ter döken bir belediye başkanı olarak, yaşayarak öğrenmek zorunda kaldım. Adaylık sürecinin sonunda televizyon ve medyadan takip edilmesi, “Partimizin ve cumhuriyetin kültürüyle bağdaşmaz. Aday seçiminin kamuoyu araştırmalarına göre objektif ve dengeli yapılmadığı da ortada. Çünkü bu süreçte yaptığımız iki anket de Sarıyer halkının tercihiyle yeniden seçileceğimizi açıkça gösteriyor, buradan soruyorum; Hangi anket sonucu böyle bir kararın alınmasına sebep olur?” dedi.

“Bütün bu hırslar kâr hırsı mı? Benim halkımın kâr hırsı yok.”

Sarıyer’i kara mahkûm etmeden, en iyi şekilde dönüştürmeye çalıştıklarını, yaşananları hak etmediklerini belirten Genç, “Sarıyer bu süreci hak etmedi sevgili dostlarım. Anneler, babalar yetiştirmenin zorluğunu biliyorlar. bir çocuk ve harcanan emek. Bunların hepsi bizim için de.” Sarıyer’in süreçlerini planladığımız, adım adım geliştirdiğimiz, toplumun kesimlerinden oy alarak barış ve hoşgörü kenti haline getirdiğimiz bir şehir olduğunu aslında yaşayarak görüyoruz. Yıllardır mahalle sakinleriyle birlikte yürüttüğümüz çabalar sonucunda gecekondu mahallelerimizin başta mülkiyet olmak üzere temel sorunları Sarıyer’i kiraya mahkum etmeden en doğru şekilde çözüme kavuşturuldu. Mekanı dönüştürme sürecinde olduğumuzu, hazırlık aşamasında olduğumuzu herkes biliyor. Herkes bildiği halde bu hırs sanki bir çıkar hırsı mıdır? Benim halkımın, orada yaşayan insanların hiçbir kâr hırsı yok. Tek beklentileri yıllardır ne olacağını bilmedikleri evlerinin artık kendilerinin olması ve başlarını yastığa koyabilmeleridir. Bir gün buraları rahatlıkla torunlarına bırakacaktır. Onun tek beklentisi bu. O halde kâr onları hiç ilgilendirmez. Bu dönüşümün kamu yanlısı analizlerle gerçekleştirilmesi için 2009 yılından bu yana altyapı çalışmalarını ben ve arkadaşlarımla birlikte yürütüyoruz. “Çok inanılmaz, güzel bir teknik ekibimiz var” dedi.

“Bu kararın siyasi intihar olmasından endişeleniyorum.”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, parti yönetiminin aldığı kararın doğruluğundan endişe duyduklarını belirterek, “Ben hayatım boyunca demokrasi mücadelesi verdim. vermeye devam ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. Bu canım annemindir” dedi. Bu anlamda toplumuma en büyük tavsiyem; ‘Oğlum, iki elim de senin yanında olacak’, ’15 yıllık oğlum Sarıyer’in geleceğinden endişe ediyorum. Sarıyer’in kaybından endişe ediyorum. Bir mühendis olarak 2009 yılında hazırladığımız Sarıyer Kalkınma Eylem Planı ile başladığımız orta ve uzun vadeli projelerimizin tamamlanamamasından endişe duyuyorum. Çünkü planlama nitelikli ellerde yapılır ve uygulanır, o kimin tarafında olacak? Kârdan yana değil, halktan yana olacak.Devam eden emlak analiz sürecinin tamamlanamamasından endişe ediyorum. Yerinde dönüştürmek istediğimiz gecekondu mahallelerimiz ve tüm bu olumsuzluklardan endişe duyuyorum. Avucumda tuttuğum kira karşılığında açılmasına izin vermediğiniz yeşil alanlar. Bu kararın siyasi bir intihar olmasından endişe ediyorum. Partimizin kuruluşundan bu yana bugüne kadarki en büyük iddiası parti içinde demokrasinin işleyişi ve halkın taleplerinin ön planda tutulmasıdır. Parti organlarının birbirini denetlediği, yapılan veya yapılması beklenen hataları şeffaf ve kamuoyuna hesap verebilir bir şekilde önlediği sistemler oluşturuyoruz. Eğer uğruna savaştığınız kişilerin, yüz yıllık bir geçmişi olan partinin kriterlerini bilmiyorsanız ve bunlara uymuyorsanız, her şey o kadar açık yazıyor ki; Bu partinin tüzüğünde var. Eğer bu kadar çaba ve çabadan bir sonuç çıkıyorsa, sonucun doğruluğundan endişe duyuyorum. “Ve böyle oldu” dedi.

Başkan Genç 18 Şubat’a işaret etti

Umutlarının hala devam ettiğini belirten Şükrü Genç, “Umarım parti yönetimimiz seçime kazanacak adayla girmek yönünde bir kez daha düşünür. Parti yönetimimiz Sarıyer halkının sesini duysun ve dinlesin” dedi. Parti yönetimimizin doğru saha ölçümlerine göre hareket edeceğini umuyorum, o anketlere kulak verilmesi lazım.” “Parti yönetimimizin Sarıyer’i ve İstanbul’u kazanmak için en doğru yolu ve en doğru adayı belirleyeceğini umuyorum. Bu kararın partimiz tarafından bu talepler dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesini Sarıyer halkı adına talep ediyorum. Sarıyer halkı olarak umudum ve beklentim bu kararların yeniden gözden geçirilmesidir.” 18 Şubat akşamına kadar bu artarak devam edecek. Çünkü biz halkımızı, muhtarlarımızı, gazetecilerimizi, çocuklarımızı ve bu hayattaki herkesi tartışıyoruz. Birlikte karar veriyoruz. O noktada onu bir bina gibi analiz ediyoruz. biz de bu şekilde hareket edeceğimizi söylüyoruz. Ve kararımızı her yerde aynı şekilde, çok daha büyük kalabalıklarla duyuruyoruz. Bu kararın 18 Şubat’a kadar gözden geçirilip düzeltilmesini istiyoruz. Konuşmasını, “Sarıyer hükümeti ve tüm bekleyen Sarıyerliler ve İstanbullular, Sarıyerliler 18 Şubat akşamı bir arada mıyız sevgili arkadaşlar? Anadolu’da yaşayanlar, sevgi dolu Sarıyerliler bir araya gelip bir karar mı verecekler?” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu