Haber

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Metin Kara, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına yeniden seçildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulunda seçimler, mevcut lider Kara’nın başkanlığında tek liste ile yapıldı.

Yeniden seçilen Kara’nın yönetim kuruluna Şükrü Bekar, Mehmet Yılmaz, Halil Tokul ve Yahya Tomaç, denetim kurulu üyeliğine ise Aytekin Keleş ve Ahmet Varol seçildi.

Kara, yaptığı konuşmada, iktidar dönemlerinde esnaf ve sanatkarların can damarı olabilecek kredilerin verilmesi konusunda yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını ifade etti.

Bankacılıkta geriye dönük olumsuz bilgi kullanma uygulamasına son verilmesini talep eden Kara, şunları kaydetti:

“2001 yılından bu yana kredi borcu, nakdi, gayrinakdi kredi, karşılıksız çek ve protestolu senet nedeniyle bankalarla ihtilafa düşen birçok esnaf ve sanatkar kredi kullanmakta sorun yaşamıştır. borçlar, ancak bu yasa bankalar tarafından dikkate alınmadı. Bankacılıkta geriye dönük olumsuz bilgi kullanma uygulamasına son verilmeli ve yasal düzenleme mutlak suretle uygulanmalıdır.”

Kara, başkanı olduğu Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (TESOB) çatısı altında esnaf ve sanatkarlara yönelik yürütülen projelere de değinerek, turizmi ileriye taşımak adına çok değerli projelere imza attıklarını vurguladı. Trabzon’da 2023’te de yürütmeye devam edeceklerini söylediler.

habercatalzeytin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu