Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi 30’uncu Cumhurbaşkanını seçti… Yeni Başkan Numan Kurtulmuş

ANKARA (İGFA) –AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, bugün mecliste yapılan 3’üncü ilaçlamada 321 oy alarak meclis başkanlığına seçildi.

Birinci türde 317, ikinci türde 321 oya sahip olan Numan Kurtulmuş, üçüncü tür için gerekli olan 301 oy yerine 321 oy alarak meclis başkanı seçildi.

Geçici Meclis Başkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üçüncü yarış sonuçlarını açıklamasının ardından Numan Kurtulmuş, TBMM Cumhurbaşkanlığı seçimi için teşekkür konuşması yaptı.

Türk Yüzyılı’nın güçlü bir şekilde gerçekleşmesi için hep birlikte mücadele edeceklerini belirten Kurtulmuş, tüm siyasi partilerle diyalog halinde Meclis Başkanlığı görevimi sürdüreceğimin altını bir kez daha çizdi.

Anayasa’nın kendisine tanıdığı tarafsızlık unsuru çerçevesinde tüm siyasi partilerle diyaloğa devam edeceğini belirten Kurtulmuş, çok büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, “Buradan hiçbir zaman ve asla görüşlerimizi ifade etmeyeceğimize inancım tamdır. tartışmayı en üst seviyede yapıyor.Bu meclis Cumhuriyet’in ikinci asır meclisidir.Halen Türkiye’dedir.Darbe döneminin izlerini taşıyan bu anayasadan kurtulmalıyız. Milletimizin bizden beklentilerinden biri de yeni bir anayasadır.”

https://twitter.com/NumanKurtulmuş/status/1666475091553669120

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu