Haber

Ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edilen eski Denizbank şube müdürü hakkında karar çıktı.

GAYE ŞEYMA CAN

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ve 6 şüphelinin, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi “yüksek kârlı gizli fon” vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme, Seçil Erzan’ın banka hesap hareketlerinin istenmesine karar verdi. Semih Kaya ve Ali Yörük arasındaki banka işlemleri. Mahkeme ayrıca Ardan Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın avukatlarına bir sonraki duruşmada müvekkillerini mahkemeye sunmaları için son süre verdi. Dava 8 Mart’a ertelendi.

Aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi dolandırma suçundan aralarında Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü Seçil Erzan’ın da bulunduğu 2’si tutuklu 7 şüphelinin yargılandığı dava İstanbul’da “çok kârlı bir gizli fon” tutuluyor. 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen aranın ardından devam etti.

FIRAT ÖZDEMİR: “ÖZEL FON OLDUĞUNU VE PARA KAZANACAĞINI SÖYLEDİ”

Semih Kaya’nın menajeri Fırat Özdemir, mahkemedeki ifadesinde şunları söyledi:

“2008 yılından bu yana özel bankacılık müşterisiyim. Birçok futbolcunun bu bankada hesabı var. 2022 Aralık ayının başında beni aradı. Büyükdere ile ilgilendiğini söyledi ve beni şubeye davet etti. İşte buradayım” bankanın özel bir fonu olduğunu ve bu fona sadece kendi müşterilerinin girmesini istediğini, kendisinin de para kazanacağını söyledi.Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu gibi isimlerin ödemelerin elden yapıldığını söyledi. Paranın halka arzlarda kullanıldığını söyledi.

TOPLAM 1 MİLYON 14 BİN DOLAR ZARARIM VAR: 22 Aralık’ta toplamda 3 kez 3 milyon 400 bin dolar eklememi söyledi ve 10 gün sonra bu parayı 4 milyona eklememi söyledi, evime geldi ve parayı teslim ettim. Ocak ayı başında ödeme yaptı. Ocak ayı sonunda 1 milyon 400 bin dolar daha ödedim. Toplamda 1 milyon 14 bin dolar zararım var.

Seçil ERZAN DENİZ BANKASI DEMEKTİR: Seçil Erzan Deniz Bank’ı kastediyordu. Sadece Erzan’a değil Denizbank’a da güvendik. Erzan benden borç istedi ve ertesi gün geri verdi. “Bunu benim inancımı sağlamak için yaptığını düşünüyorum.”

“‘KREDİ ZARARLARI GELİYOR’ DEDİLER VE BİZİ GÜÇLÜ YAĞMURDA ATTILAR”

Seçil Erzan’ın annesinin bakıcısı şunları anlattı:

“7 Nisan akşamı beni kapı dışarı ettiler. Merve Hanım, Tanın Bey, Hüseyin ve eşi vardı, sesler yükseldi. Annesi ‘Çocuğuma ne yapıyorsunuz?’ dedi. Bakıcı olduğum için annenin yanındaydım ama sesler yükseldi. Seçil Hanım tutuklandıktan sonra ertesi gün dışarı atıldı. “Bizi götürdüler. Tefecilerin geleceğini söylediler. O şiddetli yağmurda bizi hemen gönderdiler. Seçil Hanım’ı çok seviyorlardı, bu işler patlayınca hepsi gitti.”

Seçil Erzan, tanık ifadelerinin ardından şu şekilde konuştu:

“YÜZÜMDE SİGARA SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR: Okuduklarıma inanamıyorum, yüzüme sigara söndürmeye çalıştılar. 8 Mart’ta Fırat’ın ofisinde buluştuk, ona söylemek istedim, ‘Ben hata yaptım, sana fon sağla’ dedim. ‘Oturup konuşalım’ dedim. Ertesi gün saat bileğimden alındı. Verdim ve direnmedim. Bu hayatı yaşayabilmem için arkamda 10 korumamın olması gerekiyordu. Kendimi kurtarmaya çalışırken tefecilerin eline bırakıldım. Günün sonunda herkes ‘Ben mağdurum’ diyor. Bagajı açıp parayı alıyorlardı. O sırada herkese tamam diyordum.

BANKANIN ÇÖZEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM: Bankada çok fazla döviz hareketi vardı. Florya’da çok başarılı oldum. En büyük motivasyonum çalışmaktı. Levent’e taşındığımda toplantılara katılamıyor ve geç kalıyordum. Hiçbir şeye bakamıyordum, telefonlar çalmıyordu. Arda Turan sabahın 5’inde arıyordu. Ana parasını da alamadı. Candaş’ı mağdur edip buralara getirdim. Ben öyle bir insan değildim. Ben iyi bir insandım, herkes bana yardım etmeli, bunu birlikte bulalım. Bunu küstahlık olarak düşünme ama annemin bana ihtiyacı var. Pencereleri kapat ama annemle kalmama izin ver. Yöneticilerimin hiçbiriyle kâr ortaklığı yapmadım. Bankanın çözeceğini düşündüm ve ‘Bu parayı ödeyeceksin değil mi?’ dedim. Herkesten ne kadar para alıp verdiklerini bildirmelerini istedim ve herkese borcum vardı. Bunu nasıl kanıtlayacağız?”

SEÇİL ERZAN’IN BANKA HESAP AKTİVİTELERİ TALEP EDİLDİ

Mahkeme, Seçil Erzan’ın Denizbank’taki banka hesap hareketlerinin mahkemeye gönderilmesine, Seçil Erzan’ın bozuk cep telefonu ve varsa banka çalışanları ve yöneticileriyle yaptığı yazışmalar hakkında ek rapor alınmasına, sanıklar Ali Yörük, Atilla’nın tutuklanmasına karar verdi. Yörük, Nazlı Can ve Hüseyin Eligül adliyeye sevk edilmeli. Bankalardaki hesap hareketlerinin Bankalar Birliği’nden sorgulanmasına karar verildi.

SEMİH KAYA İLE ALİ YÖRÜK ARASINDAKİ HESAP İŞLEMLERİNE İLİŞKİN RAPORU İSTEDİ

Sanık Ali Yörük ile Denizbank’tan tanık Semih Kaya arasındaki hesap işlemleri ve dekont asıllarını talep eden mahkeme heyeti, Denizbank’a yazı yazarak Seçil Erzan ile aynı dönemde çalışan Fatin Seven’ın kimlik bilgilerinin kendisine bildirilmesini talep etti. Mahkemeye sunulan ve mektuba cevap gelince Fatin Seven’in tanık olarak getirilmesi için mektup yazılmasına karar verildi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA ARDA TURAN VE MUSLERA HAKKINDA AÇILACAK. KATILMAZLARSA GÖNDERİLMEK ZORUNDA KALACAKLAR

Mahkeme, tanıklar Çevik Çeviker, Selçuk Oğuztürk, Okan Turan, Nilgün Arabacı ve Hakan Kıran’ın zorla getirilmesine karar verirken, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera’nın avukatları da müvekkillerinin hazır bulunması için nihai emir verdi. bir sonraki duruşmada mahkemede. Süre verdi. Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera’nın duruşmaya gelmemeleri halinde zorla getirilmeleri için yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

Mahkeme sanıklar Asiye Öztürk, Kerem Can, Atilla Yörük ve Nazlı Can hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına karar verdi.

Mahkeme sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava 8 Mart’a ertelendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu