Haber

ABD’li albay Gazze’deki yenilgiyi şöyle anlattı: ‘ABD ve İsrail askerleri girdi, Hamas vuruldu!’

  • HABER7

7 Ekim’den bu yana devam eden Filistin-İsrail çatışmalarında Gazze’ye kara operasyonu başlatmayı göze alamayan İsrail, büyük bir çıkmaza girdi. Gazze’deki İsrailli esirleri kurtarmak için herhangi bir girişimde bulunamayan İsrail’in 23 Ekim akşamı sızma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze’ye karadan sızma girişiminin detayları gizli tutulurken, operasyona ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

İSRAİL sızdı, KASSAM PÜSKÜRTÜLDÜ

Kassam Tugayları’nın esir aldığı İsraillileri kurtarmak için girişimde bulunduklarını anlatan İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, “ Kara harekâtına hazırlanan zırhlı ve piyade birlikleri, silahlı hücreleri yok etmek, kayıp ve kaçırılanlar hakkında bilgi edinmek amacıyla gece saatlerinde sızma operasyonu gerçekleştirdi. .” dedi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kassam savaşçıları, Han Yunus’un doğusundaki sınır çitinin birkaç metre uzağında zırhlı bir İsrail birliğini pusuya düşürdü. kaydedildi. Açıklamada, “ Mücahidler içeri sızan güçle çatıştı ve iki buldozer ve bir tankı imha etti. Birliği (İsrail ordusunu) geri çekilmeye zorladı ve güvenli bir şekilde üslerine geri döndü .” Onun sözleri yer aldı.

ABD ASKERLERİ İSRAİL’LE BİRLİKTE VURULDU!

Konuyla ilgili çarpıcı bir yorum ABD’den geldi.

Emekli Albay ve eski Pentagon Danışmanı Douglas Macgregor, ABD askerlerinin Gazze’ye girdiğini ancak ağır kayıplar verdiğini söyledi..

ABD Özel Kuvvetleri ile İsrail Özel Kuvvetlerinin ortaklaşa Gazze’ye girdiği bilgisini paylaşan Macgregor, mevcut durumun İsrail’e hiçbir faydasının olmadığını ifade etti.

ABD VE İSRAİL’İN GAZZE’DE AĞIR KAYIPLARI

Gazeteci Tucker Carlson’un yayın konuğu Douglas Macgregor şunları söyledi:

_____________

TÜRKİYE EN GÜÇLÜ ORDUYA SAHİP

Aynı programda Macgregor, İsrail’e yönelik en büyük tehdidin Türkiye olduğunu söyledi. Macgregor, ” Türkler Sünni Müslümandır. Sünni dünyanın başkanıdır. Bölgenin en güçlü ordusuna sahipler ve İsrail’e çok yakınlar. Güçlerini çok hızlı bir şekilde Suriye üzerinden güneye kaydırabiliyorlar. Çok tehlikeli bir yoldayız.” dedi.

_____________

BU İTİRAF İSRAİL’DEN: KAYBOLURUZ

İşgalci İsrail ordusunu hedef alan Aksa Tufanı operasyonunun yarattığı şoku Fransız medyasına yorumlayan eski İsrail iç istihbarat lideri Shin Bet lideri Ami Ayalon, büyük yatırımlarla kurdukları ordunun 7 Ekim’de darmadağın olduğunu söyledi. Tuğamiral Ami Ayalon, Le Figaro’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: Kendimizi savunmak için bir devlet kurmuştuk. Dünyanın en güçlü, en işlevsel ordusunu kurmak için büyük yatırımlar yaptık. 7 Ekim’de bunların hepsi dağıldı .” dedi.

“HİÇ BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Eski İsrail Operasyonları Direktörü General Israel Ziv şunları söyledi: “ Hayatımda Hamas’ın bu saldırısı kadar detaylı bir planlama ve uygulama görmedim.“dedi.



YAHUDİ YAZARDAN KARA OPERASYONUNA İLİŞKİN YORUM: SON FELAKET

İsrail’in en yüksek tirajlı gazetesi Haaretz’in köşe yazarı Gideon Levy, Gazze’ye yönelik katliam operasyonlarını eleştiren şu ifadeleri yazdı:

“İsrail, Gazze Şeridi’ne feci bir kara saldırısı başlatmak üzere. Bu işgal ne İsrail’in ne de Gazze’nin şimdiye kadar şahit olmadığı bir başarısızlıkla sonuçlanabilir. Bu felaketten kimse galip çıkmayacak. İsrail ufukta görünmeyen tehlikeli bir operasyona başlıyor. “İsrail için tarihi bir felaketin eşiğinde olduğumuzu anlamak için Filistinlilerin durumunu düşünmeye bile gerek yok.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu