Haber

Pir Sultan Abdal Parkı’nda Zemin İyileştirme Çalışmaları Başladı

Narlıdere Belediyesi tarafından kent halkına çok yönlü hizmet verecek şekilde projelendirilen Pir Sultan Abdal Hayat Vadisi’nde temel güçlendirme çalışmaları başladı. Kent merkezinde yeşil bir koridor oluşturacak Pir Sultan Abdal Parkı’nı herkesin ulaşabileceği ve kullanabileceği şekilde tasarladıklarını söyleyen Önder Engin, “Halkımıza çok yönlü hizmet verecek parkımızı görüyoruz. sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayarak, kent ekosistemine sağladığı katkı ile geleceğe yatırım niteliğindedir.”

Narlıdere’nin en büyük sosyal donatı alanı olacak Pir Sultan Abdal Hayat Vadisi Projesinde temel güçlendirme çalışmaları başladı. Gruplar, proje kapsamında alanın zeminine temel altı betonunu döşerken, alanın su yalıtımının sağlanması için de titiz bir çalışma yürütülüyor. Zemin tesviye çalışmalarının tamamlanmasının ardından proje alanında temel atılacak ve çalışmalara hız kazandırılacak. Narlıdere Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yıl sonunda tamamlamayı hedeflediği Pir Sultan Abdal Parkı, yaşamın olduğu kadar kültür ve sanat etkinliklerinin de merkezi olacak.

HERKES ULAŞABİLİR OLACAK

Pir Sultan Abdal Hayat Vadisi Projesi’nde ihale sürecinin tamamlanmasıyla çalışmaların hız kazandığını belirten Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Şehirlerde kişi başına düşen yeşil alan ölçüsü artık bir ölçü olarak kabul edilmeye başlandı. toplumlarda gelişme. Ayrıca ilçemize yeni yeşil alanlar ekleyerek ve mevcut alanlarda yeşil oranını yükselterek vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltiyoruz. En kısa zamanda tamamlamayı hedeflediğimiz Pir Sultan Abdal Ömür Vadisi Projesi de fonksiyonelliği ve sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıkacak. Bütüncül bir yaklaşımla ele aldığımız ve şehir merkezinde yeşil bir koridor oluşturacak parkımız herkes tarafından erişilebilir ve kullanılabilir olacaktır. Sosyo-kültürel ihtiyaçları karşılayarak insanımıza çok yönlü hizmetler sunacak olan parkımızı, kent ekosistemine katkısıyla geleceğe yatırım olarak görüyoruz. Zemin güçlendirme çalışmalarına başladığımız parkımızı yıl sonuna kadar ayağa kaldıracağız” dedi.

7’DEN 70’E HERKESE HİZMET VERECEK

25 bin metrekarelik alanı ve çağdaş yapısıyla ilçeye prestij katacak Pir Sultan Abdal Hayat Vadisi Projesi; Amfi tiyatrosu, konser alanı, çok amaçlı salonları, çocuk oyunları ve dinlenme noktaları ile kente can katacak. Yeşil alan oranının ikiye katlanacağı park, 7’den 70’e tüm İzmirlilere hizmet verirken, aynı zamanda kültür-sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu