Haber

MIYC kış kupasının üçüncü ayağı sona erdi

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Winter Trophy’nin üçüncü ayağı bugün sona erdi.

Rusya, Romanya ve Türkiye’den 27 yelkenli yat ve 300 denizcinin katıldığı kupada dereceye giren sporculara kupaları takdim edildi. İlk gün körfez içinde ve dışında olmak üzere iki kez yarıştılar. Tek yarışın olduğu ikinci günde ise hakem heyetinin rüzgara göre uygun rotayı belirlemesi üzerine sporcular yeniden start aldı. Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Winter Trophy’nin rövanş yarışları beyin sarsıntısı nedeniyle ertelendi. Ertelenen 2. ayak yarışlarının 18-19 Mart tarihlerinde dün akşam düzenlenen 1. ayak yarışı ödül töreninde yapılacağı açıklandı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) Lideri Zafer Öznur; “Hepimizi sarsan sarsıntıların ardından Gençler ve Gençler ile rövanş yarışlarına başladık. Spor Bakanlığımızın ve federasyonumuzun aldığı kararla erteledik. Yaralar iyileşmeye başladıktan sonra yarışların yapılabileceğine karar verdik ve planlanan tarihte 3. Ayak yarışlarımızı gerçekleştirdik. İlk etapta dereceye girenlere kupalarını verdik. Marmaris’in süper koyunda koy içi ve dışında belirlenen parkurlarda ilk gün iki, ikinci gün bir yarış yapıldı. Ertelediğimiz rövanşları ise 18-19 Mart tarihlerinde yapacağız” dedi.

Kulüp Komodoru Erol Algül, “3. ayak yarışlarımızı 27 tekne ve farklı ülkelerden yarışmacılarla gerçekleştirdik. Hava beklendiği gibi oldu, rüzgar hızı uygun oldukça yarışlar oldu” diyerek yarışların devam edeceğini belirtti.

Geçen kış kupasının şampiyonlarından biri olan kaçış botunun kaptanı Ali Toker, “İstanbul’dan gelip 10 yıldır Marmaris’te yarışıyoruz. sadece yarış için oluyor, gerginlikten, kaostan uzaklaşmak ayrı bir keyif. Geçen sene birinciydik, bu sene ikinciydik. Bakalım bakalım ama hedefimiz yine şampiyon olmak” dedi.

Yarışların teknelerin büyüklük ve ağırlıklarına göre IRC kategorilerinde sınıflandırılarak düzenlendiği Trophy’nin ertelenen 2. ayağının 18-19 Mart tarihlerinde, 4. ayağının ise Nisan ayında düzenlenmesi planlanıyor. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu