Haber

Bakan Yanık: “Refakatsiz çocuklar için internet sitemizde sorgulama ekranı açtık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Artık vatandaşlarımız, kayıt altına aldığımız refakatsiz çocuklara ilişkin bilgilere Bakanlığımızın internet sitesinde yer alan sorgulama ekranından gerekli bilgileri girerek hızlı bir şekilde ulaşabilecek.”

Yaşanan depremlerin ardından çocuklarını bulmak için her türlü çabayı gösterdiklerini dile getiren Bakan Yanık ve Bakan Yanık, deprem sonrası oluşturulan 10 hatlı davet merkezi ALO 183 aracılığıyla bildirim, bilgi, fotoğraf vb. sosyal medya takip birimi her türlü ayırt edici bilgi ve belgeyi kayıt altına aldıklarını ve bu bilgileri açılan sorgulama ekranına entegre ettiklerini duyurdu.

Bakan Yanık, bugüne kadar elde edilen tüm verileri içerecek sorgulama ekranı ile daha hızlı ve aktif bir sonuç sağlayacaklarını belirterek, “Bu kapsamda vatandaşlarımız artık refakatsiz çocuklarla ilgili bilgilere, gerekli bilgiler Bakanlığımızın internet sitesinde yer alan sorgulama ekranından.”

İki farklı yol kullanılabilir

Bakan Yanık, sorgulama ekranında refakatsiz çocukların bilgilerine ulaşmanın iki farklı yolu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Çocuklara ait bilgiler, fiziksel görüntü, saç rengi, göz rengi, doğum lekesi, fotoğraf gibi tüm ayırt edici özellikleriyle birlikte bir bilgi formu aracılığıyla kayıt altına alınıyor. Bu kayıtlar daha sonra hazırlanan ‘Deringör’ yüz tanıma ve eşleştirme sistemine yükleniyor. Eşleşmeye göre liste oluşturuluyor.Sisteme girilen bilgiler fotoğraflı kayıt ile kullanıcıya sunuluyor.Artık Bakanlığımız internet sitesinde refakatsiz çocuklar için sorgulama ekranı açtık.Vatandaşlarımıza göre sorgulama imkanı sunuyoruz. TC numarası veya ad-soyad.Sistem üzerinden yapılacak eşleşmeler sonrasında vatandaşlarımız gerekli başvuruları yapabilecekler. Öte yandan çocuklarını bulamayanlar da bu ekrandan tutanak bırakabilecekler.

1314 çocuk ailelerine teslim edildi

Öte yandan Bakan Yanık, kullanılan sistemler ve il müdürlükleri aracılığıyla yürütülen çalışmalar sayesinde bugüne kadar deprem bölgesindeki 1.858 refakatsiz çocuktan 1.314’ünün ailelerine teslim edildiğini söyledi. Bakan Yanık, hastanede 451 çocuğun takip edildiğinin altını çizerek, 93’ünün ise bakanlığa bağlı çocuk kuruluşlarında tedavi altına alındığını söyledi.

Bakan Yanık, Derin Görü uygulaması üzerinden toplam 206 çocuğun eşleştirildiğini belirterek, “105 çocuk aileleriyle görüştü. Bu çocuklardan 51’i tedavi altındayken, 24’ü kurumda, 50’si ise hastaneye teslim edildi. aileleri/akrabaları.” – ANKARA

bulanikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu