Haber

Balıkesir’de şiddetli yağış nedeniyle su baskınları yaşandı

Meteorolojinin “Turuncu alarm” verdiği 7 ilden biri olan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde şiddetli yağış etkili oldu. Su baskınları drone ile havadan görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre metrekareye yaklaşık 70 kilo yağışın düştüğü Ayvalık’ta çok sayıda apartmanın bodrumları sular altında kaldı. Yoğun yağış nedeniyle Çanakkale ile İzmir’i birbirine bağlayan E-87 karayolu kenarındaki Nikita Deresi taştı ve yol araç trafiğine izin vermedi.

Yoğun yağış nedeniyle ekili tarım alanları sular altında kaldı. İlçenin en büyük mahallelerinden 150 Evler sınırları içerisinde yer alan Eski Garaj’daki işyerleri de sular altında kaldı. Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gruplarının hummalı bir şekilde çalıştığı ilçede, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de sahadaydı. Çalışmaları yerinde inceleyen Lider Ergin, verdiği talimatlarla sahadan gelen ekiplere rehberlik yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Sel, drone kamerayla havadan görüntülendi. Bölgede su tahliyesi ve hasar tespit çalışmaları aralıksız devam ediyor. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu