Haber

Balıklar da zamlardan nasibini aldı! Balık nasıl pişirilir?

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Duysun Herkes / BURSA (İGFA) – Fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşların balığa eskisi kadar ilgi göstermediğini kaydeden Demir, “Şu anda en çok tercih edilen sardalya balığı kilosu 150 TL. Hamsi çok satılıyor, 130-150 lira arasında. İstavrit 200-220 lira civarında. Levrek ve çipura ağırlıkları 180-200 bandında satışa sunuluyor. Doğal çipura ve levrek 900-1000 TL arası. Bako mezgit 250-300 TL. Minekop var, halk arasında ‘rock bas’ ya da ‘sarıağız’ diye anılır. Bu balığın ağırlığı şu anda 300 lira. Bir kilo karides 350 TL’den satılıyor” dedi.

FIRINDA HANGİ BALIK TAVADA HANGİ BALIK PİŞİRİLMELİ?

Balık pişirmenin püf noktalarını da veren esnaf, “Sardalya çok güzel ızgara yapılır ağustos ayının 10’undan sonra asma yaprağına sarılıp ızgara yapılmalı. İstavrit her zaman tava balığıdır. Mısır unu ile kızdırılmış yağda yapılmalıdır. Hamsi gelince, şu anda sadece bir tava. Çipura ve levrek yağlı bir balık olduğu için fırında veya ızgarada pişirilebilir. Tavada mezgit balığı ve karides cızırdayacak.” söz konusu.

Esnaftan yapılan açıklamaya göre, “En çok rağbet gören balıklar sardalya ve istavrittir. Alım gücü olan vatandaşlarımız karides ve kalamarı tercih ederken, alım gücü düşük olanlar ise sardalya, istavrit ve hamsiyi tercih ediyor.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu