Haber

Yeşilçam’da ünlü oyuncuların seslendirmesini yapan Dublaj Sanatçısı Jeyan Mahfi Tözüm vefat etti.

Yeşilçam’da Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Emel Sayın gibi birçok ünlü oyuncuyu seslendiren 94 yaşındaki seslendirme sanatçısı Jeyan Tözüm vefat etti.

Yeşilçam’ın usta seslendirme sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm, 94 yaşında vefat etti.

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Tözüm, İstanbul’da huzurevinde vefat etti.

Gazeteci, Türk illüzyonist ve tiyatro oyuncusu Sermet Erkin, usta sanatçının ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkan Şoray, Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Emel Sayın, Gülşen Bubikoğlu ve Necla Nazır gibi birçok ünlü ismin seslendirdiği Tözüm, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biriydi. Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulundu.

Tözüm’ün cenazesi son yolculuğuna 30 Ekim Pazartesi günü Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Tözüm’ün ölümüyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Değerli sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Acılı ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosuna başsağlığı dileriz.

Sanatçı, 30 Ekim 2023 Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.’

Bu kayıp Türk sineması için büyük bir yara olacak ve Tözüm’ün sesi her zaman seyircinin gönlünde yaşayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu