Sağlık

Kamu Birliği Konfederasyonu Kuruldu

Kamu çalışanları konfederasyonlarına bir yenisi daha eklendi. 6 farklı iş kolundaki bağımsız sendikaların birleşmesi ile yaklaşık 100 bin kamu çalışanının üyesi olduğu Kamu Sendikaları Konfederasyonu (KAMU BİR) kurulduğunu duyurdu.

Kuruluşunu Cumhuriyetin 100. yılına ithaf eden Kamu Birliği Konfederasyonu Kurucu Başkanı Osman Kaya, konfederasyon genel merkezinde basın açıklaması yaptı. Kaya, “İnsanlık tarihine baktığımızda ihtiyaç olmayan hiçbir şeyin doğmadığını, ihtiyaç duyulanın ise tüm zorluklara rağmen ortaya çıktığını göreceğiz. Bizler kamu çalışanları olarak uzun yıllardır sendikal çalışmalarda kamu çalışanlarını tam olarak temsil edecek sendikalara ihtiyaç duyduk. Bu ihtiyaç, kamu sektöründeki bağımsız ve çeşitli sendikacıları bir araya getirdi. “Gerek sendika hukukunda bağımsız ve ilkeli bir sendikal çaba ortaya koyan altı sendikanın yönetimleri ile bir araya gelerek kamu çalışanlarının beklentileri doğrultusunda konfederasyon kurmanın ilk adımını attık. Genel toplu sözleşmeler ve kitlelerin gücünün daha etkin kullanılması için konfederasyonların temeli atılmalıdır.”

Kaya, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yüz bine yakın kamu çalışanı ile Türkiye’nin en genç, en dinamik, en üretken konfederasyonu olan Kamu Sendikaları Konfederasyonu’nun kurulduğunu duyurmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmetler dalında; Genç Sıhhat Birliği Büro, Bankacılık ve Sigorta Hizmetleri Şubesi; Adalet Sen, Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri dalında; Genç Eğitim Sen, Diyanet İşleri ve Vakıf Hizmetleri Şubesi; Diva Sen, Yerel Yönetim Hizmetleri Şubesi; Genç Belediye ve Basın Yayın ve İrtibat Hizmetleri Şubesi’nde; Adil Haber Sen Bir araya gelerek Kamu Birlik Konfederasyonunu kurduk. Bağımsız olarak kurulan ve temel unsurları tam bağımsız sendikacılık olan bu altı sendika bir araya gelerek kamu çalışanlarının ihtiyaç duyduğu ve özlemini duyduğu sendikal çabayı başlattı. Kamu Birliği Konfederasyonu; “Tamamen bağımsız, ideolojilerden ve siyasetten arınmış, gücünü anayasadan, yasalardan ve üyelerinden alan, yalnızca üyelerinin ve kamu çalışanlarının talep ve beklentileri doğrultusunda hareket eden, sendikal mücadele anlayışıyla doğmuştur. elinin tersiyle kişisel çıkarlara dayanır ve bireylere değil unsurlara dayanır.”

Kamu Birliği Konfederasyonu kuruldu

“Kamu Birliği Konfederasyonu belli ilkeler ışığında kurulmuştur ve bu ilkeler; “Hukukun üstünlüğü, adalet, liyakat, objektif kriterler, evrensel insan hakları, etik değerler, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yenilikçi ve çözüm odaklı anlayış, insan onuru ve adil ücret” diyen Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında kuruluşunu ilan ettiğimiz Kamu Sendikaları Konfederasyonu, 29 Ekim 2023 tarihini kamu çalışanlarının sendikal mücadelesinin dönüm noktası olarak kabul etmekte ve yürüttüğü çalışmalarla sendikalara ve sendikal çabalara hak ettiği değeri vermeyi amaçlamaktadır. bundan sonra öne çıkacak. Kamu Sendikaları Konfederasyonu olarak, kamu çalışanlarının özlemini duyduğu bağımsız ve tarafsız sendikal çabayla yıllardır çözülemeyen sorunları çözmeyi, kamu çalışanlarının mali-sosyal-kişilik haklarını iyileştirmeyi, bireysel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. eğitici ve öğretici çalışmalarla kamu çalışanlarının iş geriliminden uzaklaşıp, sosyal ve kültürel etkinliklerle sosyal hayatın içinde yaşamalarını sağlamaktır. organizasyona katılımlarını sağlamak, doğa ve çevre bilincini yaygınlaştırmak, bilimsel araştırmaları teşvik etmek, sosyal sorumluluk projelerine katılımlarını sağlamak, üyelerine ve kamu çalışanlarına kreş, burs, misafirhane, otel ve motel hizmetleri sağlamak, ihtiyaç sahiplerine destek olmak özel ihtiyaç sahibi, engelli çalışanlara ve kadınlara destek sağlanması. Pozitif ayrımcılık yapılması amaçlanıyor. Hiçbir siyasi görüşü benimsemeyen ve tüm siyasi görüşlere eşit derecede açık olan, klasik ideolojilerden arınmış olan Kamu Birliği Konfederasyonu (KAMU BİR), ortak değerlerimiz olan milli ve manevi değerleri kırmızı rengi olarak benimsemiştir. çizgisinde yer alan ve kamu çalışanlarını insan hakları kozmik şemsiyesi altında birleştirmeyi amaçlayan, tüm kamu çalışanlarını birleştirmeyi amaçlamaktadır. milletimize hayırlı olsun. Bugün kuruluşunu duyurduğumuz Kamu Birliği Konfederasyonuna; Yukarıda saydığımız ilkeleri benimseyen, yani adalet isteyen, liyakat isteyen, adil fiyat isteyen, insan onuruna yakışır bir çalışma hayatı isteyen tüm kamu çalışanlarını davet ediyoruz. “Birleşelim… Kamuda ‘BİR’ olalım… Public One’da buluşalım” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

sapanca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu