Haber

Basın Emekçileri Platformu’ndan tutuklu ve hükümlülere kitap bağışı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerine Kitap Bağış Kampanyası”na Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri bağışta bulundu.

Platform üyeleri, tutukluların topluma kazandırılması amacıyla hayata geçirilen proje için Sınır Meydanı’nda kurulan stantta Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez’e 200’e yakın kitabı teslim etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Dönmez, kitap bağış kampanyasının Türkiye genelinde eş zamanlı bir çalışma olduğunu hatırlattı.

Tutuklu ve hükümlüler için “Kitap iyileştirir” sloganıyla başlatılan kampanyaya vatandaşlardan önemli ilgi ve destek geldiğini kaydeden Dönmez, gazetecilerin kampanyaya verdiği desteğin önemini vurguladı.

Basın mensuplarının kendilerini her zaman desteklediklerini belirten Dönmez, bağışları için kendilerine teşekkür ederek, kampanya için tüm Muğlalılardan destek istedi.

Platformun Eğitim Sözcüsü Esma Turan, kampanyanın başladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Menteşe ilçesinde görev yapan basın mensupları ve kurumların basın birimi yetkilileriyle bir platform oluşturduklarını söyledi.

Amaçlarının eğitimler ve etkinlikler düzenleyerek profesyonel anlamda örgütlenmek olduğunu belirten Turan, platformun ilk faaliyetini Adalet Bakanlığı’nın düzenlediği kitap bağış kampanyasına destek vererek gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Bakanlık huzurunda Başsavcı Dönmez’e teşekkür eden Turan, tutuklu ve hükümlülere yönelik kitap bağış kampanyasını son derece anlamlı bulduklarını ve verdikleri dayanağın diğer illerdeki gazetecilere örnek olmasını diledi.

Dönmez, stantta bağışlanan kitaplarla ilgili basın mensuplarıyla bir süre sohbet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu