Haber

Engelli Bakım Merkezinde Saldırı İddiası: 22 Sanık Yargılanıyor

Eskişehir’de baba Ömer Serdaroğlu, zihinsel engelli oğlunun 2018 yılında kaldığı özel engelliler bakım merkezinde dövüldüğü ve 12 gün sonra hastaneye kaldırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Kamera kayıtlarının incelendiği soruşturma kapsamında aralarında bakıcı, sağlık çalışanı ve kurum müdürünün de bulunduğu 22 şüpheli hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ömer Serdaroğlu, rahatsızlıkları nedeniyle bakamadığı yüzde 78 zihinsel engelli oğlu Selim Serdaroğlu’nu Eskişehir’in Seyitgazi ilçesindeki özel zihinsel engelliler bakım merkezine yerleştirdi.

Baba Serdaroğlu, yaklaşık 8 aydır bakımevinde kalan oğlunun yüzde 78’den yüzde 90’a çıktığını, buna rağmen 12 gün sonra hastaneye sevk edildiğini iddia ederek Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. morlukları ve kalça kırığı. Peder Serdaroğlu, sürekli ziyaret ettikleri oğlunun bakımevinde darp edildiğini ve kötü muameleye tabi tutulduğunu iddia etti.

Başlatılan soruşturma kapsamında bakımevinin güvenlik kameraları incelendi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2020 yılında hazırladığı iddianamede, 26 Nisan 2018 tarihli güvenlik kamerası kayıtlarında Selim Serdaroğlu’nun yardım almadan tek başına yürüyebildiği ancak yatak odasına girdikten yaklaşık 1 saat sonra yürümekte zorlandığı, işçi, farklı zamanlarda Serdaroğlu’nu kollarından ve bacaklarından tutarak odasına götürüldü. bilgiler tespit edildi.

Bilirkişi raporunda kusurlu bulunan kurum müdürü ve sahibi ile engelli bakımevi çalışanının da kusurlu bulunduğu belirtildi.

Raporda, odada yalnızken düşerek bir duyu ve organının işlevini sürekli zayıflatacak şekilde yaralandığı, vücudunda işlevini yerine getiremeyecek şekilde kemik kırığı olduğu belirtildi. tıbbi müdahale ile kolayca onarılabilir, şiddetlidir (4).

Kalça ameliyatının ardından Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Selim Serdaroğlu, Kasım 2020’de vefat etti.

Aralarında bakıcı, sağlık çalışanı ve kurum müdürünün de bulunduğu 22 sanık hakkında Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanıklar Aysun Y., Ayşe G., Bedia K., Damla K., Emin D., Esma U., Fatmagül U., Fikriye Ö., Gizem C., Hamide B. , Havva C., İrem C., Merve C., Özge E., Rabia K., Seferihan Y., Selahattin Serhat D., Soner G., Tuğçe Y., Ummahan Cansu E., Yağmur T. ve Yusuf G.’ye 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verildi. ‘taksirle yaralanmaya neden olma’ suçundan arandı. Savcılık ayrıca sanıklara verilecek cezanın iki kat artırılmasını istedi.

Baba Ömer Serdaroğlu, savcılıkta verdiği ifadede, “12 Nisan 2018 tarihinde Seyitgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden polisin arayarak Selim’in düşerek yaralandığını bildirmesi üzerine ifade verdim ancak o dönemde şikayette bulunmadım. Diğer oğlum Kerim beni telefonla arayarak Selim’in tekerlekli sandalyede oturduğunu ve yürüyemediğini söyledi. Bunun üzerine kurum müdürünü aradım ve Selim’in durumunu sorduğumda herhangi bir sağlık sorunu olmadığı cevabını aldım. Oğlumun sevk edildiği hastaneye gittim. Ameliyat olduğunu öğrendim ve doktor kalça kırığının yaklaşık 15-20 gün önce olduğunu söyledi. Bu kırıkların darp sonucu olup olmadığı konusunda fikir veremeyeceğini söyledi. Tüm bu sebeplerden dolayı oğlunun düşmesinde kusuru ve ihmali olan veya oğlumun darbe alması durumunda ilgili kişi veya kurumdan şikayetçiyim.”dedim.

Serdaroğlu ailesinin avukatı Özgecan Sırma, davanın 2 yıldır devam ettiğini ve davanın karar aşamasına geldiğini söyledi.

Eskişehir’deki yargılamanın çok önemli ve yerinde bir şekilde devam ettiğini belirten Av. Sırma, “Evrak işlerimiz aslında 2018’den beri devam ediyor ve bu kadar uzun sürmesinin sebeplerinden biri de onlarca sanık olması. Çok önemli bir ihmal ve kasıt görüyoruz. En çok merak ettiğimiz şey bu. Ya ailesi olmasaydı ya da ailesini ziyaret etme ve onu tekerlekli sandalyede görme fırsatı olmasaydı? Üstü örtülecekti. Bilmediğimiz onlarca hatta daha çok var. Bilemiyoruz çünkü aileler her zaman yanlarında olamıyor. Bakımı oldukça zordur. Daha da önemlisi, masraflar ve para ödenir. Cezayı ısrarla talep ediyor ve uyguluyoruz. Ailenin acısı hiçbir şekilde dinmeyecek. Diğer değerli ailelerin canı yansın ve süreç gerçek anlamda takip edilsin. Bu anlamda Eskişehir’deki dava çok önemli ve düzgün çalışıyor. Kararı bekliyoruz.”terimleri kullandı.

Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada 22 sanık tutuksuz yargılanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu