Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,24 dolar.

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 86,24 dolardan işlem görüyor.

Dün 86,89 dolara yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 86,09 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanış tarihi olan 09.50’ye göre yüzde 0.17 artarak 86.24 dolardan işlem görüyor. Bir varil Batı Teksas tipi (WTI) ham petrol birkaç dakika içinde 82,39 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki kısmi artış, arzdaki dalgalanmalardan ve doların değer kaybetmesinden kaynaklandı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve bazı OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ kümesine üye 9 ülkede alınan ek üretim kısıntısı kararının ardından piyasalardaki daralma telaşı gücünü koruyor ve koruyor. fiyatlar için yüksek tabanı.

OPEC+ kümesi üyesi Rusya’nın daha önce günlük 500 bin varil olarak açıkladığı üretim kesintisini 700 bin varile çıkardığı yönündeki haber akışı da arz endişelerini güçlendiriyor.

Ayrıca dolar endeksi de üst üste dördüncü gününde düşüş trendini sürdürerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. ABD dolarının diğer para birimleri karşısında zayıflaması, dolar cinsinden petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha uygun hale getiriyor. Bu durum alımlardaki artışı ve fiyatlardaki artışı desteklemektedir.

Öte yandan, ABD’deki ekonomik durgunluk ve petrol talebi endişeleri fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor.

Bankacılık branşındaki son gelişmelerin olası etkilerini dikkate alan Fed yetkilileri yıl sonunda ılımlı bir durgunluk öngörürken, ekonomik büyümedeki yavaşlamanın petrol talebindeki toparlanmayı sınırlayacağına dair endişeler piyasalarda ağırlık kazanıyor.

Piyasalar, Uluslararası Enerji Ajansı’nın bugün açıklanacak aylık petrol piyasası raporuna odaklandı.

Teknik olarak Brent petrolde 86.60-86.94 dolar aralığının direnç, 86.20-85.92 dolar aralığının ise takviye bölgesi olarak görülebileceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu