Teknoloji

Dünyanın En Büyük Yayıncılarından Biri Olan Pokimane, Twitch’ten Ayrılacağını Açıkladı

Gerçek adı Imane Anys’tir. pokimane , dünyanın en büyük Twitch yayıncılarından biriydi. Özellikle oyun kategorisinde yaptığı canlı yayınlarla tanınan ünlü isim, 9,3 milyon takipçiBu sıralamada kadınlar arasında birinci, genel sıralamada ise 10’uncu sırada yer aldı.

Ancak Pokimane dün hayranlarını üzecek bir haber verdi. X aracılığıyla yaptığı açıklamada Twitch’te yayın yapmayı bırakıp platformu terk edeceğini söylediduyurdu.

“Bir dönemin sonu”

“Bir dönemin sonu” ifadesini kullanan Pokimane, 10 yıl sonra platformdan ayrıldığını duyurdu. Açıklamada hayranlarına teşekkür ettişöyle dedi: “ Bir dönemin sonu. Twitch son on yıldır benim evim oldu. Ama şimdi LoL, Fortnite ve Among Us’ta geçirdiğim günler boyunca bana gösterilen tüm anılar ve sevgi için teşekkür etme zamanı.”

Twitch’ten de yanıt geldi

Pokimane’nin ayrılacağını açıklamasının ardından Twitch’in resmi hesabından ünlü yayıncıya yanıt geldi. Şirket, Pokimane’ye teşekkür ederek şunları söyledi: ” İnanılmaz bir yolculuktu. Başardığınız her şeyle ve gelecekte yapacaklarınızla gurur duyuyoruz. Twitch’te her zaman bir evin olacakPoki.”

Pokimane’nin yayınlarına devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Pokimane yaptığı açıklamada şimdi ne yapacağına dair herhangi bir şey paylaşmadı. Kuyu Yayına devam edilip edilmeyeceği başka bir platforma taşınıp taşınmayacağına dair ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ünlü yayıncı, 2022 yılında Twitch’te geçirdiği zamanı azaltacağını ve TikTok gibi sosyal medya platformlarına odaklanacağını duyurdu. Şu anki kararıyla tüm odağını oraya mı çevirdi, bilmiyoruz.

Son dönemde pek çok ünlü yayıncının Twitch’ten ayrıldığını da ekleyelim. Ancak Pokimane’den farklı olarak diğer yayıncılar YouTube ve Kick gibi platformlara geçiş yapıyordu. Özellikle abone gelirinin %95’ini içerik oluşturuculara veren Kick’e geçiş çok büyük oldu. Amouranth ve xQc gibi dev yayıncılar bunlardan bazılarıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu