Haber

Gazze’deki su dolum tesisi İsrail bombardımanı altındaki bölgeye su sağlıyor

İsrail’in yoğun bombardımanı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde su dolum tesisi, Gazzelilere su ihtiyaçlarını karşılamak için kapılarını açarken, su almak için tesisin önünde bekleyen kalabalık da vardı.

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze’ye yoğun bombardımanını sürdürürken, bölgedeki insani kriz de derinleşmeye devam ediyor.

İsrail’den Gazze Şeridi’ne uzanan boru hattındaki su akışının kesilmesi sonucu bölgede su sıkıntısı yaşanırken, Gazze’deki bir su dolum tesisi, ihtiyacı karşılamak için her gün 2 saat kapılarını açacağını duyurdu. Filistinlilerin su ihtiyacı

Bunun üzerine Filistinliler Deir Belah bölgesindeki tesise su doldurmak için akın etti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), on binlerce yerinden edilmiş kişinin barındığı kurumlarda su, sabun ve sterilizasyon malzemeleri gibi hijyen olanaklarının bulunmadığını duyurdu.

UNRWA’dan bugün yapılan açıklamada, Gazze’de suyun yanı sıra gıda ve tıbbi malzemelerin de tükenmek üzere olduğu uyarısında bulunuldu. “Hastalık riskleri artarken Gazze büyük bir sağlık tehlikesinin eşiğinde.” ifadelere yer verildi.

gungorenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu