Haber

Zafer Partisi ve Millet İttifakı’nın protokolündeki ‘kayyum’ sertliği

ANKARA – Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleştirilen iki görüşmenin ardından gözler hazırlanan protokole çevrildi. Mültecilerin dönüşü, anayasanın ilk dört maddesinin korunması ve “terörle etkin mücadele” gibi konularda mutabakata varılmasının olumlu sonuçlanmadığını belirten Özdağ, Kılıçdaroğlu ile üçüncü görüşmenin yapılacağını bildirdi. takviye ile ilgili son açıklama yarın (24 Mayıs) yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, Zafer Partisi ile Millet İttifakı arasında destek protokolünün imzalanmamasının nedeni kayyum uygulamasıydı. Millet İttifakı’nın protokol metninde de yer alan belediyelere kayyum uygulamasına son verme sözüne karşılık Zafer Partisi, “gerektiğinde” bu uygulamanın hayata geçirilmesi talebini iletti. Millet İttifakı bünyesindeki Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi bu konuda anlaşmaya varamadığı için üçüncü bir toplantı yapılmasına karar verildi ve açıklama ertelendi.

Öte yandan Özdağ, yaptığı açıklamada, “Türk devletinin uluslararası hukuka uygun olarak terörle ilgili yerel yöneticiler yerine devlet yöneticilerini bir yıl içinde kayyum atama imkânının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak, terörle mücadelede olduğu gibi terörle mücadelede de” diyen Özdağ, şunları kaydetti: pürüzlülük konusuna değindi.

‘GÖREV İSTEĞİ YOK’

Zafer Partisi’nin kaynaklarına göre Özdağ, görüşmelerinin hiçbirinde “makam ve mevki” talebinde bulunmazken, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’na özellikle göç konusunda sorumluluk alabileceğini söyledi.

bayramoren-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu