Haber

Göztepe, Ümraniyespor’u farkla mağlup etti

1. Lig’de evinde Ümraniyespor’u 4-1 mağlup eden Göztepe, Süper Lig yolunda hız kesmedi. İkinci yarının ilk haftasında önemli rakibi Sakaryaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Ümraniyespor karşısında sergilediği olumlu futbolla galip geldi. Bu sonuçla Göztepe 38 puana yükseldi ve 19. haftayı 2. sırada tamamladı. Kocaelispor’a mağlup olan Göztepe, lider Eyüpspor ile arasındaki puan farkını 7 puana indirdi.

Teknik direktör Stanimir Stoilov yönetiminde yükselişe geçen Göztepe, Bulgar teknik adamla çıktığı 7. karşılaşmada 6. galibiyetini aldı. Stoilov’un Göztepe’si, Tuzlaspor’u 2-0, Giresunspor ve Gençlerbirliği’ni 3-0, Eyüpspor’u 5-1, Sakaryaspor’u 2-1 ve Ümraniyespor’u 4-1 yenerken, sadece deplasmanda Bodrum Futbol’la karşılaştı. Kulübüne 3-0 yenildi. Stoilov yönetiminde 18 puan toplayan Göztepe, 19 gol atarken, 6 gol yedi.

YENİ TRANSFERLERDEN GOL GÖSTERİSİ

Göztepe’nin yeni transferleri İsveçli orta saha oyuncusu Roman Lungvist ve Brezilyalı defans oyuncusu Heliton, Ümraniyespor maçında attığı gollerle taraftarların gönlünü kazandı. Heliton, geçtiğimiz hafta Ziraat Türkiye Kupası 5. Turunda 2-1 mağlup olan Konyaspor’a karşı da gol atmıştı. Ligde forma giyen Brezilyalı bu kez açılış golünü Ümraniyespor maçında attı. Lunqvist, 33. dakikada şık bir gol atarak Göztepe formasıyla ilk maçına çıktı.

STOİLOV: ÇOK DEĞERLİ BİR ZAFER ELDE ETTİK

Maç sonrası değerlendirmede bulunan Stanimir Stoilov, kendileri için çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti. Dinamik bir oyun sergilediklerini belirten 56 yaşındaki teknik adam, “İlk yarı 30 veya 4-0 olmalıydı. İkinci yarıda rakibe çok fazla alan verdik. Ancak kontra atak yapıp 2 gol attık” dedi. daha fazla gol.”

“OYUN AÇISINDAN GELİŞMEMİZ GEREKİYOR”

Takımının performansını her geçen hafta geliştirdiğini belirten Stoilov, “Takımımın oynamasını istediğim oyun dominant bir oyun. 4-1’lik skoru çok iyi görmüyorum. Takımımın oyunu domine etmesini istiyorum. 90 dakika boyunca savunmada bazı hatalar yaptık. Hataların tekrarlanmaması için çok çalışıyoruz.” “Çalışmamız lazım. Oyun anlamında daha da gelişmemiz lazım” dedi.

“YORGUNLUK BİZİM BAHANE OLAMAZ”

Geçtiğimiz hafta 3 maç oynadıklarını belirten Stanimir Stoilov, sözlerine şöyle devam etti:

“Yorgunluğumuzun bir sebebi de geçen hafta 120 dakika oynadığımız Konyaspor maçı olabilir. Ancak bu asla mazeret olamaz. Taraftarlarımız da bizi desteklemeye geldiler. Bu nedenle biz de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bazı oyuncularımız sakatlandı, bazıları da hastaydı. Ancak sahadaki futbolcularım ellerinden geleni yaptı.”

kizilirmak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu