Teknoloji

OpenAI’nin inanç ve güvenlik lideri istifa etti!

Üretken yapay zeka kavramını küresel kamuoyu söylemine neredeyse tek başına getiren yapay zeka devi OpenAI, ChatGPT’nin lansmanı ile değerli bir işçi değişimi yaşıyor.

Girişimin güven ve güvenlik yöneticisi olan bölümün emektarı Dave Willner, dün gece LinkedIn’de yaptığı bir gönderiyi paylaştı. görevinden istifa ederek danışmanlık görevine geçti.ilan edildi.

Bir buçuk yıldır görevde olan genç, ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istediği için mevcut görevinden istifa ettiğini belirtti.

AI DÜNYASI İÇİN KRİTİK BİR ZAMANDA AYRILIYOR

OpenAI Lideri Greg Brockman, Google, Inflection, Microsoft, Meta ve Amazon’daki yöneticilerle birlikte, bir AI Yürütme Emri hazırlanmadan önce ortak güvenlik ve şeffaflık hedeflerini takip etmeye yönelik gönüllü taahhütleri onaylamak için Beyaz Saray’a gitti.

Bu gelişme, Avrupa’daki yapay zeka düzenlemesine ilişkin gürültünün ve diğer bazı ülkelerde değişen duyguların ardından geldi.

İmzalanan karara göre yapay zeka devleri artık yapay zeka içerikleri üretirken içeriğin yapay zeka tarafından hazırlandığına dair bir filigran eklemek zorunda kalacak.

MEVCUT KONUMUNDA ÇALIŞMALARIN KADEMELİ OLARAK ARTARAK OLDUĞUNU BELİRTTİ

Willner, LinkedIn gönderisinde bu konuya özel bir gönderme yapmıyor. Bunun yerine, ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden sonra, OpenAI işinin talepleri “yüksek yoğunluklu bir aşamaya” Geçtiğini belirterek bunu üst seviyede tutuyor. Dave Wilner yaptığı açıklamada;

“Ekibimizin OpenAI’de benim zamanımda başardığı her şeyden gurur duyuyorum ve benim işim bugün sahip olunabilecek en havalı ve en ilginç işlerden biri olsa da, ilk katıldığımdan bu yana kapsamı ve ölçeği önemli ölçüde büyüdü.”o yazdı.

Kendisi ve aynı zamanda bir güven ve güvenlik uzmanı olan eşi Chariotte Willner, her zaman aileyi ön planda tutma taahhüdünde bulunmuş olsalar da, “ChatGPT’nin lansmanını takip eden aylarda, pazarlığın bana düşen kısmını yerine getirmenin giderek daha zor hale geldiğini fark ettim”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu