Haber

prof. Dr. Samet Arslan’dan depremle ilgili çarpıcı sözler

Yüzyılın felaketinin 21. gününde yeni bölgede yeni depremler konuşuluyor.


prof. Dr. Samet Arslan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Kahramanmaraş depreminde 8-9 metrelik bir atış oldu. Düşünün 400 km uzunluğunda bir kırılma meydana geldi ve 9 metre ileri gitti. Bu inanılmaz bir enerji. Arka arkaya 7,5’ten büyük 3 deprem oldu.

“NİĞDE’DEKİ VATANDAŞLARIMIZ BU KADAR ÇOK OLMAZ”

Bugüne kadar yaptığımız hesaplamalara göre beklenen en büyük deprem 7,3 olarak gerçekleşti. Niğde için de söylüyorum; Niğde’deki vatandaşlarımız çok üzülmesinler aslında sevinmeleri gereken bir durum. 7,7 büyüklüğünde bir depremdense yüzlerce 5,5,5,6 deprem olmasını tercih ederim. Balondan hava üflemek gibi. Bir kerede patlattığınızda harika bir patlama sesi çıkarırken, balonun ucundan yavaşça 100 kez söndürürseniz, onu hissetmezsiniz veya çok az hissedersiniz.

Niğde’de son 100 yılın en şiddetli sarsıntısı 1940 yılında 5,7 büyüklüğündeydi. Dün 5,3’ten küçüktü. Artçı sarsıntılar beklenen bölgede maksimum 4 büyüklüğünde meydana geliyor.

Haberin Detayları Geliyor…

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza kullanabilirsiniz. (iOS, Android)Twitter’da yapabilirsin @haber7Hesabınızı takip edebilirsiniz.

Uygulama mağazası Google Oyun Takip etmek

 

KAYNAK: HABER7

nizipajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu