Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yaraları sarmak için bağlı kuruluşları ve ilgili kuruluşlarıyla birlikte bölgedeki faaliyetlerini sürdürüyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, afet bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra, acil ihtiyaçların karşılanması ve hayvancılığın korunması adına birçok alanda çalışmalarını yürüten Bakanlık ve ilgili kuruluşlar, yetiştiriciler, vatandaşların yardımına koştu.

Et ve Süt Kurumu (ESK) da birçok faaliyetle ilk günden itibaren mağdurların yanında oldu. Depremden etkilenen üreticilerden hayvan alımına kesintisiz olarak devam eden ESK, afetten etkilenen üreticilerden sahipsiz kalan veya bakılamayacak durumdaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanları teslim alıyor.

Oluşturduğu kombinasyonlar ile depremden etkilenen üreticilerin alım taleplerine hızlı bir şekilde cevap veren ESK, bölgedeki üreticilere özel bir alım fiyatı politikası uygulamaktadır.

Adana, Diyarbakır, Sivas ve Bingöl biçerdöverleri deprem bölgesindeki üreticilerin hayvanlarını yerinde teslim almak için gece gündüz çalışıyor. Yer değiştiren parça hayvanlar biçerdöverlere, yavru veya gebe hayvanlar bakım ve beslenmeleri için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmelerine gönderilir.

Çiğ süt alımları

ESK, deprem bölgelerinde yetiştiricilerin çiğ süt alım taleplerini de artırıyor. Bakanlık, üretici örgütleri ve özel dairenin uyumu ile yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar bölgedeki yetiştiricilerden yaklaşık 5.350 ton süt toplanarak üretime kazandırıldı.

AIDS

ESK için frigorifik TIR ve TIR’lar afetin ilk gününden itibaren bölgeye gıda sevkiyatına devam ederken, il Türk Kızılayı ve Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) ile uyum içinde Adana Et Kombinasyon Müdürlüğü kullanılıyor. Dağıtım ve Depo Merkezi olarak.

Şimdiye kadar bölgeye 90 ton et eseri, 7 ton süt ve süt ürünleri eseri gönderen ESK, 15 ton et eseri sevkiyata hazır hale getirdi.

Ayrıca deprem bölgesine gönderilmek üzere hayırseverler tarafından ESK’ya verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan elde edilen et ürünleri ve konserveler de Türk Kızılayı’na ulaştırılıyor.

Deprem bölgesindeki yetiştiriciler ise 0 800 314 10 00 numaralı ESK’nin “Besleme Hattı” üzerinden talep ve sorunlarını iletebilirler.

hacibektashaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu